Sewaan barang

23 December 2013

baby talk : ready to be mom??

"Beranak seorang di negara orang, berpantang pertama kali tanpa guide. whats d worst things could happen?"

monolog orang tiada pengalaman

tak perlu cerita berapa ramai yang tanya, berpantang macam mana? ade sesapa datang ke nanti tolong jaga? sapa tolong jaga baby nanti?. terima kasih semua sebab risaukan diri ini..sobs..sobs


all i could say..taklah..sensorang je. suami exam kot time tu. InsyAllah boleh..

Seriously, aku taktau kaedah beranak macam mana, lepas beranak condition body tu lemah sangat ke sampai tak boleh nak jaga diri..pengalaman jaga baby macam mana..

cuma aku yakin, Allah akan tolong. entah mengapa aku tak risau. mungkin sebab selagi tak sampai masa, selagi tu aku lekkk..bila dah time, aku cuak lah kot?

sekarang 5 months masuk bulan ke 6. baru terhegeh nak google, cara berpantang, makanan orang pantang, persediaan nak beranak, persediaan baby baru lahir..siap buat note dalam words. nanti nak beranak print je lagi. barang baby? sehelai baju apapun tak beli lagi (-__-)

kepada yang bakal bersalin seorang tanpa sesiapa disisi, marilah kita kuatkan semangat! kita kan supermom~ keh keh

Cepatnya masa berlalu. kawen, jadi mak, jadi nenek

1 comment:

  1. all the best entering motherhood phase! saya yang baru berbaby ni pun tunggang langgang nak ke UK. hehe. actually it's not that bad pun berpantang sorang-sorang, you can do it :)

    blogwalking sebab google cari barang nak bawa ke UK. hoho

    ReplyDelete

terima kasih daun kelapa