Sewaan barang

19 December 2013

Tefal Non-Stick

Assalamualaikum

Kat London, aku keje asyiklah masak. eh tak complain. Cerita je ni..

Masa aku datang london, laki aku dah siapkan semua. Tinggal buka kasut bawak baju je lagi. Jadi barang cookware semua dia dah ada. Cuma nya..sedehhh..haha..periuk non-stick dah jadi sticky abes. Ada satu haritu, nak makan salmon panggang. Melekat2 ikan salmon aku dalam kuali. Dah la kulit salmon tu precious gila kat aku. Bila dia garing, makan panas2...phewww~!

Bila dah kulit melekat terkopek bagai, habislah food presentation hotel 5 star aku. hahaha

Jadik aku salu komplen. Nak beli periuk baruuu...pleaseeeee~ kenyit2 mata sikit kat laki~maka dapat green light. Zoooom~laju2 usha Tefal. Sebab aku memang peminat setia Tefal. Walau ada belambak bran non-stick lain kt UK ni. Mungkin sebab mak aku memang guna dari dulu, jadiklah aku anak didik mak aku yang patuh suka kat Tefal jugak~ ekekeke ni kau patuh pulak. perkara yang lain hmppp!



Terus buat ayat kipas " you, yang ni sesuai utk kita berdua. murah gilaa. tahan lama ni. sploh taun I tak beli periuk ni dah "
Padahal dalam hati nanti nak beli lagi ekekeke

Makanya laki aku pon bersesak pergi beli. Kenapa bersesak?? sebab sekarang musim nk krismas ramai orang beli barang..pheww~ Gigih bawak balik rumah kotak ni. 




Semangat kau nak masak kan. Haha. Tapi serius puas hati. Masak lempeng ke, grill daging ke, takyah guna minyak. Yeyy boleh saiko diri kuruskan badan makan dging blackpaper tanpa minyak. 

cons?? mestilah adaaaa
1. nampak tak pan paling kecik. namanya egg wonder. untuk masak telur sahaja. sebab aku try masak lempeng, dia hangus ko tepi2. Mungkin sebab takde thermo spot (yang warna merah bulat kat tengah). So kegunaan egg wonder untuk masak sunrise egg yang sangat cantik. bentuk jadi bulat je. boleh buat benjo. hehe

2. Spoon, spatula dia x boleh tinggal masa tengah masak, nanti dia melt. Jadi lepas kacau ke goreng ke, keluarkan buh tepi. Kalau nak yang kualiti, boleh la dibeli.

3. saiz comel. sesuai untuk keluarga kecil. kalau untuk family of 7, macam tak muat je periuk tu..kalau 2-3 orang..just nice :)


So......Ada sesapa nak beli tak?
simply email farahainmokhtar@gmail.com to order :)
Jangan komen, terus email atau whatsapp +447404160785




Tefal Non-Stick Aluminium 9 Piece Pan Set - Black (RM350)

Product description / spec

This 9 piece pan set from Tefal would make a great wedding gift, or is well suited to students moving away from home. Containing all the basics including 5 non-stick pans with glass lids and a range of utensils, all with handy easy to clean properties.
Pan set includes:
  • 2 saucepans - diameter 16cm, 18cm and .
  • 2 frying pans - diameter 20cm and 24cm.
  • 1 milk pan - diameter 14cm.
Pan set features:
  • Made from aluminium.
  • Glass lids.
  • Bakelite handles.
  • Easy clean with non-stick coating.
  • Also includes a one egg wonder, a spatula, a slotted spoon and a large spoon.
  • Oven safe up to 180°C.
  • Suitable for hob types: gas, electric, halogen, ceramic and solid hotplates.
  • Dishwasher safe




Tefal Bistro Non-Stick 5 Piece Pan Set - Red (RM350)
-sama macam set black cuma dia ada lifetime manufacturer's guarantee tapi takde free egg wonder, spatula, slotted spoon n large spoon

Product description / spec

This Tefal Bistro 5-piece red pan set consists of three different-sized saucepans, a milkpan and a frying pan, all of which are non-stick. Made from aluminium, each pan is oven safe up to 180C and will distribute heat evenly. Suitable gas and electric hobs with stay-cool bakelite handles. This set is dishwasher safe and has a lifetime manufacturer's guarantee.
Pan set includes:
  • 2 saucepans - diameter 16cm, 18cm and .
  • 2 frying pans - diameter 20cm and 24cm.
  • 1 milk pan - diameter 14cm.
Pan set features:
  • Made from aluminium.
  • Glass lids.
  • Bakelite handles.
  • Non-stick coating.
  • Oven safe up to 180°C.
  • Suitable for hob types: gas, electric, halogen, ceramic and solid hotplates.
  • Dishwasher safe.


1 comment:

terima kasih daun kelapa