Sewaan barang

16 January 2014

Berus botol susu

Ini pun boleh buat tajuk ke?

cerewt sangat ke sampai benda sekecil ni pun nak kena pilih?? Perempuan kan..tapi.. ada je pempuan yang tak kisah... Bagus, bersyukurlah dapat otak simple jadi tak serabut macam aku. Haha. Tapi nak buat macam mana...adalah sangat annoying pakai benda yang tak selesa lepastu cepat rosak dan beli baru...Dulu bila bibik on off, kakak2 ni la yang dikerah basuh botol..adik aku pulak style botol susu dia banyak gila..dua orang pulak tu kan. Kalau time merebus tu kena 2 round..rasa nak bagi dalam cawan je masatu

Bila basuh tu, entah..rasa annoying dengan berus tu..
korang rasa tak? ke aku je yang mengada

Berus besi macam ni

Lama2 biasa la berus ni kan.. hujung dia penyet, so botol kena besi..nak pulak botol panjang..azab nak basuh. Besi bengkok ke tak pe lagi..Lepastu kononnya beli yang ada span kat hujung. Tapi still, besi tu ketuk2 juga botol sikit..tu yang buat calar..lepastu lama2 dengan span tu pun tercabut, tak pun koyak. Tinggal lah besi je kat hujung..Haha..annoying betul rasa

Sebab tu bila nak pergi kedai beli berus, berat hati sangat nak beli yang ada besi tu.. sejarah mungkin berulangggg~ basuh botol sampai trauma..mengada sangat kau ni

Yang ni macam ok je

Nak beli berus botol pun aku google okei. Angin je laki I. Haha..yela..kalau pergi supermaket mesti melekat kat rak bayi..lamaaaa..lepastu tak beli punnnn..hahaha..mana tak angin mamat tu. Bukan takmau beli, masalahnya tak jumpa. Sebab tu kena google. Bukan nak canggih nak mahal ke apa..nak yang convenient je pon..
Berus botol ni ada soap dispenser. 4 pound. Tapi takde tempat basuh teats. 
Leceh nak asing2 berus..reject
.
.
.
Yang ni berus baru eh? Bukan pakai nylon. Macam getah je
Best tak guna dia? Macam-macam lah sekarang ni..
6 pound. Mahalnyaaaa

2.40 pound. Not bad
.
.
.

Tiba-tiba jumpa berus ini 
Ingatkan berus toilet huahaha

Mak-mak kat UK ni kata, satu berus ni tahan sampai 6 bulan
Batang dia bukan besi
hujung dia bukan span yang boleh tertanggal
Berus teats dia boleh masuk dalam handle
and boleh tegakkan atas sinki
3.50 pound

Yeyy! dah jumpa. boleh pergi beli
.
.
Tapi out of stock. Blerh~ 
tesco, sebelum I beranak, sila restock ok?


No comments:

Post a Comment

terima kasih daun kelapa