Sewaan barang

24 January 2014

my 2nd trisemester : hormonal, emotional

2nd trisem indah sebab..kita dapat makan puas puas..ganti balik semua yang muntah masa 1st trisem..
2nd trisem indah sebab..kita ada tenaga nak bershopping..eh..tak..hehe..nak buat kerja

I am entering my 3rd trisemster next week. Today is my 27 weeks. 91 days to go

omaigod!!
*panik attack*

inhale..exhale..pheww..ok..chill..chill..


2nd trisemster adalah waktu indah. tidak seperti 1st trisemester. Semua indah sehingga berat naik 10 kg (T_T)...

early 4 months

cumanya..approaching last trisemester makes me emotional. Dia datang sendiri. Salahkan hormon

Contoh.
I asked my husband to call antenatal clinic to book an appointment with Dr. regarding my thyroid regular check up. Nak call sendiri, takde kedit. Nak topup, malas keluar. Lepastu dia kata kena call jugak ketak boleh tak call?? I reply tak nak call takpelah. *emo*. Then husband call kata dah call midwife, tapi diorang cakap apabenda..miscomunicate..maka tak book appoinment pun..then, husband suruh call sendiri, suruh cari topup online. Terus emo. Letak phone, nak nangis. APEKAH??

Tak pernah buat perangai macam ni. I independent kot *mata pandang atas, tangan patah di bahu*

Lepastu begenang air mata. 10 minutes later..husband call....dia kata dh booked appointment..mood terus happy. rasa disayangi gitu wahaha

contoh lain.
Week 26. Setiap malam nangis. Reason menangis sangat various. 

Kadang-kadang sebab remeh temeh. Tapi mostly reason yang bukan-boleh-buat-main-punya-hal. Budak 2 tahun kena bunuh malam2 ingat menangis. Padahal tak baca pun. Taknak baca..takut

contoh lain II.
Masa end of 5 months..sebok beli barang bayi sebab end year sale kann..diikuti boxing day. semua bertumbuk untuk dapat harga gila..jadi, turut serta dalam acara bertumbuk..tiba2 ada dengar kura-kura "tak elok beli barang bayi sebelum 7 bulan". eh, ingat lepas bersalin je ada pantang..haha..rupanya sebelum bersalin pun ade pantang larang..tapi masatu dah beli..siap beli specific theme since dah tau gender baby

mula paranoid.
takpe ke beli? tak langgar pantang? kalau jadi apa2?

Kawan kata takpe..pejam celik nanti nak beranak dah pun. Its just to make sure kita tak kecewa akibat terlalu excited..again, salahkan hormon. Aku jenis tak kisah sangat pantang larang ni, whats good kita ambil. Sebab mostly pantang larang ni macam peringatan orang tua je. Tapi tu la..paranoid sampai seminggu. Google here and there how to save my baby, preterm labor punya sign..haha..kalut sungguh

end of 6 months

to wrap my 2nd trisemester..I feel good. But hormonal
I am fat. I look old. I hate looking at my tompok-hitam-di-seluruh-badan. Sikit-sikit nak bergenang air mata
That's how emotional I am

4 comments:

  1. salam sis...congrats preggy! i pun dah 7 week...jd kebetulan u dok uk...boleh ke nk tnye..
    kalau i beli secara on9 from uk..boleh ke nk mintak u pos kan ke msia? u charge utk pengeposan ke msia =) just ask...

    sumayyahnadhirah@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh. dah reply kt email :)
      kalau nk murah better beli time sale. skg tgh byk baby sale. kalau x sale maka lebih kurg je hrga masuk pos ke malaysia pn..

      Delete
  2. Congrats, excitement and enjoyment yes pancked too, take care. Great photos

    ReplyDelete
  3. comeynyaa peyutt. hehe
    nina skg ni masuk last trimester baru emo xtentu pasal. hehe

    ReplyDelete

terima kasih daun kelapa