Sewaan barang

05 March 2014

Survey barang baby

Selamat pagi, harini breakfast laksa. Buatnya semalam, tapi sebab ade orang tu kena belanja makan luar..fish and chip lagi..maka tak pandang laksa I..*sentap*

homaigod, first time buat laksa. nervous okay tunggu komen dari laki sendiri (Tapi buat cool). Bila tanya, dia kata sedap, cuma bagi pedas sikit ok kot. Soft spoken kan laki aku..haha..nasib baik ada orang bagi bunga kantan, pulun aku buat asam pedas..laksa..slurpss..ok cukup

barang baby

yey! masa single dulu pun suka belek barang bayi. Apetah lagi nak beli barang untuk baby sendiri *big grin*

Mak baru memang macam ni sikit perangai dia..anak first semua kena beli..bila beli, teruja sorang2. Padahal anak dalam perut bukan tahu apa. Baby boy bagi pakai baju pink pun dia lekkk je tidur. Tak hairan pun isu fashion semasa..mungkin bila masuk anak kedua.. dari gambar scan, terus keluar gambar baby dah lahir..takde dah gambar barang2 baby ni..sebab semua recycle anak 1st punya..huahaha..

tolong lah, hippo tu comel. Rasa nak beli je

Kemudahan membeli secara online memang tak mesra poket. Gatal je tangan nak beli kannn. lepastu kalau murah tu, mak aih..rasa nak borong..sweater ted baker dapat dalam 5 pound..masa boxing day, semua benda 50% kat mothercare tu aku rasa nak kaut..contoh, RM 6 dapat 3 pasang mittens..Baju selai RM 6..sabar je la..

Cuma...bila duduk jauh tanpa keluarga, ni yang sedih.... Takde atok nenek nak belikan barang. Maka tiada brang percuma huahaha. Nak tak nak..kena gigih beli semua benda..

possible tak kalau takmau ajar ajar pakai benda ni?

Takpela, nasib barang bayi kat UK ni tak semahal kat Malaysia..tak mahal pun, bila dah kena beli banyak2, terasa gak *phew..lap peluh*. Lagi2 student, mana ada income (T_T)

Semua barang ni beli sikit2 start boxing day december taun lepas..Masatu baru masuk 6 months. Langgar pantang? SATU dah sale, rembat je la huahaha..DUA nanti perut besar jalan pun macam penguin..tak kuasa nak belek2 barang baby dah..TIGA bila dah malas, apa nampak depan mata beli je..lepastu terjumpa kat kedai lain lagi murah, nyesal sendiri..hahah..no..no..kita kena berbelanja dengan bijak ye rakan-rakan. cewah. itu kata orang kurang duit. kalo ade duit, beli je ape kesah kann..macam yasmin hani..masuk mothercare, terus beli stokke xplory (T_T)

Lepas beli, campak dalam kotak. Lepastu bertimbun. Haha buruk perangai
Haritu rajin mengemas, rimas tengok belonggok
punggah timbunan dan susun. Banyak jugak dah beli masa ni
Asal sale, rembat. Patutlah asyik takde duit. Dah insaf dah ni
* psst : bukan semua barang kami, campoq2 orang kirim :) *

Tips membeli belah kat UK >> survey secara online
sebelum beli, terjah semua online website kt UK ni, tak kose mak nak berjalan2 dari satu kedai ke satu kedai. Sebab kat sini, pegi kedai A, kedai B jual half price..tak rugi?

contohlaa ..
botol avent, harga dia 12 pound untuk 2 ketul..kedai lain 6 pound untuk 2 ketul..walapun 6 pound beza bunyi macam 6 ringgit je...bukan kah rugi rm30? I kan orang Malaysia, harus kira dalam bentuk ringgit jugak. Tapi kalau pegi pasar beli barang kira dalam ringgit..maka tak makan laa..(T,T)

#22 weeks
Tapi masa boxing day, kitorang masuk m&m world.. haha
Semua kedai sesak. Macam jalan TAR, mampu? 

Lagi satu kan..bila dah survey online, atleast masuk kedai..aim yang tu je. Kalau tak mula lah TERbeli itu ini..

you, kalau I tak survey barang baby buat taktau je..u survey tak??
ala pegi satu kedai je beli semua

See? lelaki bukan kisah..mahal ke murah, asal nampak rembat je. nasibb dapat isteri cheapskate..bila cheapskate, pandai cari barang murah. Hence, jimat duit ekekeke

okay sebab dah 33 weeks, lepasni semua entri nak up pasal barang baby, berdarah la mata tengok gambar2 barang baby..hahaha

toodles! :)


3 comments:

  1. Assalamualaikum awak. wahh bestnya. kena betul2 pandai survey kan duk sana. hehe cepat update next entri. heheee kita suka baca entri2 orang mengandung ni... banyak benda comel2 berlaku kan. btw jaga kesihatan tau awak ~~~

    ReplyDelete
  2. Mcm cik mah semua cik mah survey dulu...survey dari online..kedai n mcm2...pastu br decide nk beli yg mana....kn pndai berjimat..

    ReplyDelete
  3. eh eh eh..nampak kotak kasut clarks lah..if betul..pergh..memang persediaan awal siap beli kasut utk bby..hehehe..anyway brg bby mmg mahal dan lebih mahal dr baju mama dia.. *facepalm

    ReplyDelete

terima kasih daun kelapa