Sewaan barang

01 December 2017

Kisah diaper bag

Hai mommies~

harini seorang lagi anak buah lahir, 3 hari tak keluar dari perut mak, induce pun dah..
akhirnya~bedah..tudia 3.8 kg..mak pun kecik comel aje ha

Selalunya anak first macam tu la, laluan tak buka lagi orang kata
Anak kedua biasa puff...tiba2 dah keluar haha
Anak ke tiga empat dan seterusnya tak tahulah sebab kami baru anak dua hee

so,

topik kita harini pasal beg nak pakai bila anak lahir nanti

eh? 

tak boleh ke pakai beg sedia adaa

tak pun

jadi macam kami dulu, backpack huband pergi kelas! haha..sebab masatu mahei nau la diaper bag.
masatu duduk UK, memang tak beli bag la sebab diaper bag paling murah 100 pound. Beli hand bag lagi best, kt UK semua handbag rasa nak beli

Lepastu tak pernah nampak kepentingan diaper bag, semua masuk dalam hand bag je..masatu memang jenis hand bag gabak..tadehal..paling takleh blah, guna beg medela fresstyle je..memang tak fikir nak beli diaper bag lansung lah

Hianggalah lahir anak no 2, setiap kali keluar huru hara..haha..tak biasa kan..terus cari diaper bag sebab tak logik nak pakai backpack biasa dah..beg tangan pun tak muat barang dah..

kat kedai semua bag simple dimple..memang husb nak beli dah..tapi aku tak bekenan..taktau kenapa
nak kata cerewet tak jugak..tapi laki aku cakap..aku kalau tak suka memang tak suka..hahaha..betul lah tu


Imagine tu aku sambil layan anak bahaha

Tidak ye, anak dua tak sempat jadi ibu mithali begitu. Anak dua disini maksudnya seorang sebulan seorang setahun 6 bulan..kalau seorang 6 tahun seorang sebulan..lain ceritanya..mungkin boleh macam gambar di atas

Lepas memiliki skip hop duo deluxe stripe...wow sangat nama beg..kehidupan lebih teratur..sehinggalah...baby sebulan tu dapat kaki..

beg ni dah jadi leceh. sebab? aku tak boleh nak lari pecut watson nyambek ke kiri ke kanan..anak sulung tu lelaki, dia punya lari tu memang pergi tak kan kembali..beli safety harness tu pun tiada guna

skip hop  aku style sling bag, berat pulak tu..anak dua kan..double lah barang..terus nyesal tak beli back pack..tapi 2 tahun lepas nak jumpa diaper back pack nan hado yang cantik..even forma skip hop pun aku tak berkenan..eh mengada lah kau ni

until I found this

and
.
.
.
.
.
THISSS!

Harga satu beg RM 129 je. Good bargain!

satu bag travel jauh, satu bag jalan jalan
Tak tahan tengok beg comel comel

dengan beg ni boleh la tukar tukar style
agak agak anak behave, sling kan aje
bila anak tengah hyper, back pack bag mode on..gituuu
.
.
.
hanya mak yang selalu travel sorang sorang faham betapa diper bag ni penting







No comments:

Post a Comment

terima kasih daun kelapa